NIIIIN hiki

Ihanaa olla 50+ iässä ja kokea estrogeenin vähenemisen myötä kuumat tuulahdukset.HIKI puskee päälle päivisin ja öisin.Naama punoittaa kaulaa myöten;se kestää hetken ja laantuu taas.Työelämässä raskasta työtä tehdessä hiki puskee muutenkin päälle ja sen päälle nämä ylimääräiset puuskat.

Minulla on aina ollut katkeran suloinen suhde aurinkoon ja helteeseen.Pidän lämmöstä,mutta hikoilen eniten päästä ja kasvoilta.Kesällä se ei ole yhtään kivaa.Aikoinaan töissä puskettiin huonosti ilmastoidussa varastossa töitä ja katkerasti katselin,kun kollegat puhuivat hikoilemisesta.Eihän niillä laiheliineilla nuorilla tullut edes hikipisaraa näkyville.Ja meikäläinen olisi saanut kuivata paperilla koko naaman ja hieroa tukkaakin kuivaksi.Kuumuus ja HIKI tekee minut ärtyisäksi.Voisin ja jaksaisin tehdä töitä kuin mikäkin työhullu,mutta kuumuus pakottaa hidastamaan tahtia.Välillä naama tuuletinta kohden ja taas jaksaa.

Kuntoilussa hikoilu on sallitumpaa.Otat kaiken irti ja annat palaa,hikoilemisesta tulee silloin ihan mieluista.Työssä taas pidät samat vaatteet n.8 tuntia päällä ja vielä naisihmisenä kasvot sekä hiukset on laitettu,niin kukapa haluaisi antaa hien virrata…

Tietysti moni ajattelee,että miksi laittautua edes kesällä;tukka ponnarille ja naama naturellina.Tauoilla voit pestä kasvoja viileällä vedellä ja kaikki on hienosti.Vaan kun omaat herkän ja punoittavan naaman,niin on kiva laittaa vähän piiloon sen sävyä,ettei tarvitse aina kuunnella ”onpas sulla punaiset posket(naama)” kommentteja jatkuvasti.

Ihmiset kiinnittää liikaa huomiota toisten ulkonäköön ja ovat tosi nopeita ilkkumaan toisen kasvojen väriä tai kuumoitusta.

Joskus Alanyan 40 asteen lämmössä sanoin,kuulemma, ainakin tuhat kertaa ”mulla on hiki”.Se oli ärsyttävää,mutta olotila oli hieman epämukava.

Yritän ajatella auringonlämmöstä kauniisti,kun nyt pakerran työssä koko kesän ilman lomaa.

Kommentointi on suljettu.

css.php