Työelämän haasteet

Selvitin neljät YT:t,monet johtajan vaihdokset ja muuton uuteen paikkaan vanhassa työpaikassani,mutta tahti alkoi hiipua siihen malliin,että lomautukset alkoivat uhata.Eli päätin ottaa riskin ja vaihtaa 50+ -ikäisenä työpaikkaa.Irtisnouduin siis itse.

Tiesin,ettei muut ikäiseni,jotka oli irtisanottu,olleet löytäneet kahteen vuoteen mitään työtä.Ja yritetty oli;hakemuksia lähetetty satoja,mutta vain yhteen haastatteluun oli kutsu käynyt.Olinhan minä itsekin jo työssä ollessani kokeillut kepillä jäätä ja yrittänyt löytää uuden työn lähempää kotikaupunkia.Mikään vuokratyöfirma ei tarjonnut saman alan työtä.Yhdestä tuli ehdotus:jatkuva viisivuorotuotantotyö,alkupalkka 1000e ja voin kaikilla lisillä päästä samaan ansiotuloon kuin olin(6-14 vuorossa!)Tämä oli näiden firmojen alkuaikana,kun niiden tarkoitusperät olivat kyseenalaiset.Yhdessä paikassa järjestettiin useat ryhmähaastattelut,joissa piti kirjoittaa ja piirtää.Sen kokemuksen myötä mietin,että millaistakohan alipalkattua superihmistä he etsivät.

Innostus vaihtaa ei kytenyt kauaa näiden kokemusten myötä.Se tuli ajankohtaiseksi,kun työpaikkani pääsi lehtiinkin huonon tilanteen takia.Työt väheni,lomautukset uhkasivat päälle.

Sain heti toisen paikan,mutta pystyin olemaan siellä vain kaksi päivää.Niihin kahteen päivään suodatettiin niiiiin paljon uutta opittavaa,ettei pää pysynyt mukana.Vanhanaikaisesta vaihto uudenaikaiseen toi ahdistusta.En olisi ikinä kyennyt uskomaan,että on pakko luovuttaa.Omaan työteliään ja sitkeän maineen,en juurikaan ole sairaslomalla ja olen valmis tekemään mitä vain.Ne kaksi päivää saivat minusta niskalenkin.Työvoimatoimisto rankaisi ja asetti minut karenssiin,koska en tiedä mikä on minulle parasta?

Onni onnettomuudessa,löysin nopeasti ITSE uuden paikan,mutta se on keikkaluonteinen ja se näkyy tilillä.Siellä olen oppinut kuinka vuokratyöläistä karsastetaan ja väheksytään,mutta siitä myöhemmin lisää.Ahkerasti olen hakemuksia laittanut ja taas tärppäsi,aloitan uuden kokoaikaisen työn.Elämä voittaa ja vaikeudet vahvistavat.

 

Kommentointi on suljettu.

css.php